Eind zomer/ begin herfst is het seizoen om te oogsten. Vaak zijn veel groenten en fruit tegelijk klaar en hoe kun je oogst dan zo lang mogelijk bewaren? Deze cursus bestaat uit drie lessen. We gaan het hebben over hoe oogst het beste bewaard kan worden en welke methoden er zijn om groenten, kruiden en fruit te bewerken zodat ze langer houdbaar blijven. Fermenteren, inmaken, wecken, ontsappen, drogen en invriezen zullen onder anderen aan bod komen en je leert welke materialen je nodig hebt per methode.
Deze cursus is ook leuk om te volgen als je geen eigen oogst hebt bent maar wel geïnteresseerd bent in het verwerken van voedsel zoals wecken en fermenteren.
Uiterlijk één week voor de aanvang van de cursus of lezing bepalen we of die doorgaat. Je ontvangt dan van ons bericht.
Is de cursus volgeboekt? Dan sluiten wij de mogelijkheid tot inschrijven. Toch interesse? Stuur dan een mail naar administratie@vugroningen.nl. Komt er onverhoopt een plekje vrij? Dan nemen we contact met je op.