Over Ons

De Volksuniversiteit Groningen, al meer dan 100 jaar een begrip, is de plek waar iedereen vanaf 18 jaar de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Bij ons leer je met plezier en deel je kennis en inspiratie met elkaar. We zijn er voor iedereen die nieuwsgierig is, op de hoogte wil blijven, zichzelf wil ontplooien en zijn wereld wil vergroten.

De Volksuniversiteit Groningen staat midden in de samenleving, speelt in op wat de Groningers beweegt, ondersteunt hun activiteiten en zorgt voor verbinding. Met een breed en gevarieerd aanbod van betaalbare cursussen, workshops, lezingen en rondleidingen leveren wij een bijdrage aan de leefbaarheid en levendigheid van Groningen, stad en provincie. Ons programma draagt bij tot actieve deelname aan de samenleving.

Cursusaanbod

Wil je een nieuwe taal leren, creatief bezig zijn, meer weten over kunst, of aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling? Bij ons vind je een breed aanbod aan activiteiten binnen de thema’s Talen, Kunst en Cultuur, Mens en Maatschappij, Creativiteit en Vrije Tijd, en Gezondheid en Lifestyle.  

We streven ernaar ons cursusaanbod dicht aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van Groningers. Tegelijkertijd spannen we ons in om de Groningers onderling dichter bij elkaar te brengen door kennis over de stad en haar inwoners met elkaar te delen.

Plezierige leeromgeving

Volksuniversiteit Groningen biedt ruimte voor persoonlijke aandacht en het sociale aspect van samen leren door te werken met kleine groepen, begeleid door ervaren, vakkundige en inspirerende docenten. Om er voor iedereen te zijn, hoef je geen diploma te hebben. Wil je na afloop van de cursus graag een certificaat ontvangen dan kan dat. Wij kunnen onze cursussen betaalbaar houden doordat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk. Onze cursuslocaties zijn gevestigd in en om het hart van de stad Groningen en goed bereikbaar.